Logo: Euroopan unioni, Euroopan aluekehitysrahasto, Euroopan sosiaalirahasto. Logo: Vipuvoimaa EU:lta 2014-2020
Takaisin arkistoon

OuluBot vastaa Oulun joukkoliikennettä koskeviin kysymyksiin

Oulunjoukkoliikenne.fi-sivustolla pääsee testaamaan OuluBotia 2.11. alkaen. OuluBot on kuntalaisen virtuaalinen avustaja, joka auttaa mm. joukkoliikenteen matkakortteihin, matkalippuihin, matkustamiseen ja matkavyöhykkeisiin liittyvissä yleisissä kysymyksissä. Lisäksi OuluBotille voit antaa palautetta ja kehittämisideoita.

OuluBot vastaa asiakkaiden kysymyksiin vuorokauden ympäri ja pystyy palvelemaan satoja asiakkaita yhtä aikaa. Mikäli OuluBot ei pysty vastaamaan asiakkaan kysymykseen, keskustelu voidaan siirtää suoraan Livechattiin asiakasneuvojalle silloin, kun livechat on avoinna.

”OuluBotin pilottikokeilussa hyödynnettiin kaupungin aiempaa chat-historiaa sekä ensimmäistä kertaa suomenkielistä neuroverkkoihin perustuvaa tekoälyä. Oulu10:n asiakaspalvelu ja Oulun joukkoliikenne kehittävät OuluBotia ja sen osaamista päivittäin. Jatkossa OuluBotia tullaan laajentamaan myös muihin kaupungin palveluihin”, kertoo projektipäällikkö Sirpa Myllymäki.

OuluBot -hanke on BusinessFinlandin ja Oulun kaupungin rahoittama kehittämishanke, joka toteutetaan innovaatiokumppanuuteen perustuvana yhteiskehittämisenä Digital Workforce Oyn ja FrontAIn kanssa.