Takaisin arkistoon

BusinessAsema – Älykäs kiinteistö

Työnantajille ja yrityksille tarjotaan helppo tapa työntekijöiden löytämiseen ja kouluttamiseen sekä liiketoiminnan kehittämiseen. Yritystoimintaa suunnittelevia neuvotaan yrityksen perustamisessa ja he pääsevät mukaan verkostoihin BusinessAseman toimijoiden ja tapahtumien kautta. Työnhakijat, uusia uravaihtoehtoja tutkivat sekä koululaiset ja opiskelijat pääsevät tutustumaan alueen toimialoihin, yrityksiin, niiden osaamistarpeisiin ja työpaikkamahdollisuuksiin. He saavat paitsi tietoa myös mahdollisuuksia kokeilla, kehittää ja näyttää omaa osaamista työnantajille.

Digipaja-oppimisympäristöön tulee koulutustilojen lisäksi fyysinen verstas digitaalisten tuotteiden suunnitteluun ja pienimuotoiseen toteuttamiseen. Digipajassa kivijalkayrittäjät voivat parantaa digimyynnin osaamistaan, ja BusinessAsemalle rakennettava älyteknologia mahdollistaa teknologisten kokonaisratkaisujen kehittämisen, testaamisen ja esittelyn yhteistyössä kaupungin, yritysten, tutkimuslaitosten sekä yliopistojen ja korkeakoulujen kanssa. BusinessAseman pääteemat ovat kiinteistön älykkäät ja energiatehokkaat palvelut, digitaalinen kaksonen, virtuaalisuus, esteettömyys ja kyberturvallisuus.

BusinessAsema avataan helmikuussa 2020 ja se keskittää palvelut näkyville ja helposti saavutettaviksi yrityksille, työnhakijoille ja opiskelijoille. Samalla BusinessAsema luo mahdollisuuden erilaisille kohtaamisille sekä synnyttää uutta kaupunkikulttuuria.